Re-integratie, outplacement, Spoor 2

Re-integratie –  Outplacement – Spoor 2 trajecten

Door onze jarenlange ervaring o.g.v. uitzenden en werving & selectie hebben wij onze naam ook succesvol weten te vestigen op de re-integratie markt. Deze activiteiten sluiten zeer goed aan op elkaar. De trajecten zijn ALTIJD individueel, omdat dit de kansen op succes aanzienlijk verhoogt!

We maken onderscheid in de volgende trajecten:

 1. Outplacement
 2. Spoor 2 trajecten

Door gebruik te maken van onze grondige en actuele kennis van de regionale arbeidsmarkt zijn we in staat trends en ontwikkelingen binnen deze arbeidsmarkt direct terug te vertalen naar onze kandidaten. Onze aanpak heeft al veel kandidaten snel aan een mooie job geholpen. Nogmaals: Dit doen we niet grootschalig, maar juist kleinschalig zodat we je één op één persoonlijke aandacht en begeleiding kunnen geven. Maatwerk verhoogt de kans op succes!

Deze trajecten doen we niet voor iedereen, maar alleen voor diegenen waarvan we zelf denken dat we ze succesvol kunnen begeleiden naar en/of helpen aan een nieuwe baan ! Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. 

Outplacement

Dreigt er of is er sprake van ontslag? Vaak kom je dan, via je werkgever in aanmerking voor een outplacementtraject. Daarin krijg je begeleiding bij het zoeken van een nieuwe baan.

Een outplacement traject wordt ingezet op het moment dat een werkgever een andere baan moet vinden voor een van zijn werknemers. Dat kan zijn door bedrijfssluiting, maar ook omdat een werknemer niet meer naar behoren kan functioneren door bijvoorbeeld een onhoudbare werksituatie of vanwege ziekte.

Samen met u en uw werkgever wordt een plan opgesteld om u te re-integreren bij een ander werkgever.


Spoor 2

Heeft u een jaar in de ziektewet gezeten bij uw werkgever? Dan komt u in aanmerking voor een Spoor 2 traject !

Het tweede spoor van de re-integratie start wanneer een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is en er geen passende arbeid binnen het bedrijf van de werkgever beschikbaar is. Er moet dan naar een passende functie buiten de eigen werkgever worden gezocht.

Wij als Meijerij Kader Re-integratie kunnen u hierin ook begeleiden.
Nu wilt u uiteraard weten wat deze trajecten inhoudt? Zowel bij Outplacement en Spoor 2 trajecten komen de volgende aspecten aan bod:

 • begeleiding bij opstellen CV en sollicitatiebrief
 • training sollicitatiegesprekken
 • jobhunting
 • analyseren van advertenties en functieprofielen.
 • opbouwen van netwerken
 • begeleiden van sollicitatie activiteiten van A tot Z
 • training persoonlijke presentatie en non-verbale communicatie
 • voorbereiden en stimuleren van sollicitatiegesprekken
 • ondersteuning / begeleiden bij de onderhandelingen
 • nazorg (begeleiding nadat u aan het werk bent gegaan)

Waarom kiezen voor Meijerij Kader Re-integratie?

Onze manier van werken is helder en duidelijk zodat je direct weet waar je mogelijkheden en kansen liggen. Indien nodig bieden we je ook ondersteuning op die gebieden waarin versterking nodig is. Maar cijfers zeggen meer dan woorden: Na het volgen van een re-integratietraject bij ons stroomden meer dan 85% van de kandidaten succesvol door naar een plek op de arbeidsmarkt…!

Onze “succesformule” bestaat uit 2 aspecten:

1. een persoonsgerichte begeleiding aan te bieden.
2. benutting van onze directe contacten met de arbeidsmarkt.

Speerpunten zijn:

 • We hebben meer dan 20 jaar ervaring met arbeidsbemiddeling vanaf MBO-niveau in de regio Oost-Brabant en Zuid-Gelderland, waardoor we zeer goed op de hoogte zijn van de wensen en de eisen van de arbeidsmarkt.
 • We bieden je een gedegen re-integratietraject door een persoonlijke benadering met vaste contactpersonen.
 • We hebben een gevarieerd aanbod van banen vanaf MBO-niveau bij bedrijven en instellingen in de regio.
 • Je kunt van ons een persoonlijke benadering verwachten met een gerichte aanpak op maat, geen standaardoplossing!
 • Je hoeft zelf niet de wettelijk verplichte administratieve rompslomp te regelen. Wij regelen alles voor je!
 • We beginnen alleen het re-integratietraject als jij én wij denken dat we je succesvol kunnen begeleiden naar een nieuwe baan.

Wil je meer weten, neem dan vrijblijvend contact op met ons op. Dit kan uiteraard telefonisch (0413-353318) of per e-mail.